De ce tot mai mulţi români se confruntă cu simptome de alergie din ce în ce mai severe în această primăvară?

De ce tot mai mulţi români se confruntă cu simptome de alergie din ce în ce mai severe în această primăvară?

Alergiile reprezintă una dintre provocările secolului în care trăim. Sunt tot mai multe şi mai grave, spun specialiştii, iar poluarea şi schimbările climatice sunt factori importanţi care contribuie la creşterea numărului de bolnavi. 

Au explodat polenurile de arbori şi acestea afectează pe cei sensibilizaţi la polenul de arbori, pentru că în lunile mai şi iunie să explodeze alergiile date de polenul de graminee.În august şi septembrie, la cei din câmpie, predomină alergia la ambrozie. Cineva alergic la toate tipurile de polenuri proactic are şase luni de viaţă în care are simptomele acestea permanente de rinită, rinoconjunctivită, lăcrimare de ochi, înfundarea de nas şi imposibilitatea de a respira mai ales pe timpul nopţii, epidoade de tuse. Încet, încet, în ani, totul se duce către crize de astm.

Când apar cele mai adesea alergiile

Povestea alergicului începe cu dermatita atopică urmată de alergii alimentare cam în aceeaşi perioadă de la câteva luni până la 3-5 ani.Apoi, această patologie se extinde la mulţi dintre cei care depăşesc această vârstă, dar pot să rămână alergici şi la vârsta adultă, pentru că vârsta după 5-7 ani să explodeze cei cu rinită alergică şi astm. Suntem expuşi la mediu, suntem în contact cu aceste aeroalergene, fie că este vorba de cele de afară, adică polenurile şi diversele mucegaiuri, fie că sunt alergenurile de casă, unde acarianul din praful de casă este cel mai cunoscut, urmat de părul animalelor de companie şi alte mucegaiuri care se găsesc în casă.

Schimbările climatice au făcut ca sezoanele de polen să fie mai lungi, ca nivelul de polen să fie mai mare, deci expunerea celor care stau în oraş să fie mai mare, deci riscul de sensibilizare să crească atât la copii, cât şi la adulţi. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt