De câţi bani ai nevoie ca să nu mai munceşti niciodată?

De câţi bani ai nevoie ca să nu mai munceşti niciodată?

Să strângi o sumă de bani şi să nu mai munceşti niciodată este visul oricui. Însă pe măsură ce traiul se scumpeşte, acest vis se îndepărtează. O persoană are nevoie de 1,5 milioane de dolari pentru a renunţa astăzi la job.

Pensionarea devine un obiectiv şi mai greu de atins pe măsură ce costurile mari taie din bugetele americanilor. O persoană de rând are nevoie de 1,5 milioane de dolari pentru a renunţa la job, de aproape 17 ori mai mult decât economiile. Asta pentru că americanii care economisesc au puşi deoparte în medie 88.400 de dolari, arată un studiu Northwestern Mutual.

De câţi bani au nevoie tinerii din ziua de azi

Pentru a nu mai munci niciodată, generaţia Z şi milenialii au nevoie de cel puţin 1,6 milioane de dolari. Generaţia X a are nevoie de o sumă similară, iar cei care spun că au nevoie de cei mai puţin bani, 999.000 de dolari, sunt cei din generatia baby boomers, arată un studiu Northwestern Mutual.

Cât economisesc tinerii versus cei de vârstă mijlocie

În ceea ce priveşte sumele medii economisite, Generaţia Z are în puşculiţă 22.800 de dolari. 62.600 de dolari au milenialii, 108.600 de dolari Generaţia X şi 120.300 de dolari susţin că deţin cei de vârstă mijlocie.

Potrivit studiului, doar 30% dintre americani care au avut un plan de diminuare a taxelor se gândesc să-şi retragă banii.

 

Afla mai multe desprebanipensiegeneratia z
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt