Cozi interminabile pe Podul Prieteniei. Un tir a fost la un pas să cadă în Dunăre

Cozi interminabile pe Podul Prieteniei. Un tir a fost la un pas să cadă în Dunăre

Trafic blocat ore în şir la graniţa cu Bulgaria, pe podul de la Giurgiu după un accident de circulaţie. Un tir a intrat în plin în parapeţi şi a fost pericol de explozie, deoarece combustibilul s-a scurs pe şosea. De la ora 3 dimineaţa s-au format cozi interminabile şi de abia după şapte ore s-a reluat circulaţia pe o singură arteră, pentru autoturisme. Timp în care şoferii au îndurat o căldură de 40 de grade.

Era 3 dimineaţa când un  şofer turc care conducea un tir a fost la un pas de moarte. În momenul în care a traversat podul de la Giurgiu, la ieşirea spre Bulgaria, autocamionul  a lovit un rost de dilatare din componenta podului.

Doar o minune a făcut ca tirul să nu cadă în Dunăre, după ce a rupt parapeţii. 7 ore s-au chinuit autorităţile bulgare să elibereze podul, timp în care şoferii de tir şi de autoturisme au fost nevoiţi să aştepte, pe temperaturi de 40 de grade. S-au format cozi imense.

La ora 10, circulaţia a fost reluată pe un singur fir, iar  autoturismele au fost lăsate să treacă graniţa. Şoferii se plâng că podul prieteniei a fost întotdeauna o problemă la trecerea frontierei către Bulgaria, pentru că se degradează repede şi aproape în fiecare an intră în reparaţii. 

Dacă aveţi vacanţe planificate în Bulgaria sau Grecia, alte rute prin care puteţi ieşi din ţară sunt pe la frontierele din judeţul Constanţa, dar şi pe la Calafat, Turnu Măgurele, Zimnicea, Călăraşi sau Bechet.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt