Coşmar fără sfârşit

Coşmar fără sfârşit
foto: navodarionline.ro

Locatarii unui bloc din Navodari care a luat foc in luna mai anul trecut nu se pot întoarce nici acum la casele lor şi se tem că vor ramane in strada pentru totdeauna. Incendiul pornit atunci de la mansarda s-a intins ajutat de vant şi a cuprins mii de metri pătraţi. Mansarda e distrusa in totalitate, 16 familii sunt pe drumuri, iar ploile si zapada s-au infiltrat prin toti peretii pina la etajul 1. 

Pentru locatarii blocului, coşmarul a început în urmă cu un an, în luna mai. Focul a cuprins şi a distrus mansarda, iar pompierii au aruncat tone de apă să limiteze pagubele. Chiar dacă a trecut un an şi jumătate, nu s-a schimbat nimic. Locuinţele sunt în aceeaşi stare. 

Mansarda blocului cu 4 etaje tinea şi loc si de acoperis. Acum, toate celelalte apartamente sunt expuse. La fiecare ploaie mai puternica scările se inunda, iar pe pereţii apartamentelor curg şiroaie. Etajul 4 este de nelocuit.
Casa scarii e plina de ligheane in careîncă mai curge apă de la ultima ploaie. Putinele locuinte care scapasera de foc in urma cu un an, au fost distruse acum de infiltratii.
In prag de iarna, oamenii au iesit in strada. Sunt neputiinciosi si furiosi ca nimeni nu-i mai baga-n seama. Unii s-au mutat cu chirie, alţii, cazuri sociale, au primit locuinţe din partea autorităşilor dar cei mai mulţi au rămas. Nu se pot judeca cu cel din apartamentul căruia a pornit focul. Omul nu mai are nimic. Au un proces cu constructorul, dar mai mult stagnează. 
Dar Primaria Navodari nu are soluţii. 1oo de mii de euro costa refacerea mansardei care a ars anul trecut. Si nimeni n-are acesti bani.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt