Comisia Europeană recomandă României să ia măsuri pentru a acoperi gaura excesivă din buget

Comisia Europeană recomandă României să ia măsuri pentru a acoperi gaura excesivă din buget

Comisia Europeană recomandă României să ia măsuri pentru a acoperi gaura excesivă din buget. În cel mai recent raport, Comisia subliniază că în primele luni din 2024 ţara noastră are deja un deficit mai mare decât în perioada similară a anului trecut, scrie TVR Info.

Bruxelles-ul estimează că în acest an deficitul bugetar al României va fi de 6,9% din Produsul Intern Brut, comparativ cu ţinta de 4,9% din PIB asumată de Guvern.

Comisia Europeană a evaluat situaţia economică din toate statele membre. Experţii de la Bruxelles au calculat deficitul bugetar al României,iar acesta ar putea ajunge la finalul anului la 6,9%, cu 2 procente mai mult decât estimările guvernului.

Cea mai mare provocare pentru Executiv, susţin experţii Comisiei Europene e legată de mocudul în care sunt gestionate cheltuielile bugetare. Creşterile de pensii şi de salarii trebuie făcute în aşa fel încât să se asigure sustenabilitatea.

Totodată, există riscul ca pentru investitorii străini, România să nu mai fie atractivă şi să scadă investiţiile în anii următori.

De asemenea, se recomandă actualizarea sistemului fiscal.

Afla mai multe despredeficitue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt