Clopoţelul sună a deznădejde. Profesorii ajung la psiholog

Clopoţelul sună a deznădejde. Profesorii ajung la psiholog

Mărturiile celor două profesore din România sunt doar o picătură din paharul prea plin al şcolii româneşti. Este un fenomen halucinant: profesori care au ajuns la limită şi nu pentru neajunsurile din sistem care şi acelea sunt nenumărate. Au asupra lor o presiune imensă din partea părinţilor din ce în ce mai agresivi, recalcitranţi, posesivi şi vesnic nemulţumiţi.

După astfel de episoade, învăţătoarea a renunţat. Şi-a făcut transfer la o şcoală de stat din Cluj unde a ales să schimbe regula jocului şi să se impună.  
Un alt dascăl care a preferat să rămână sub anonimat îşi spune povestea. Şi în cazul acesta au existat momente dezarmante. 
Ruxandra este unul dintre puţinii directori de şcoală din România care a simţit că trebuie să facă ceva. Panta în acest context a început să devină extrem de abruptă, iar de suferit are toată lumea. 
Mai mult ca niciodată psihologii din România vorbesc despre profesorii care le calcă pragul şi cer ajutor. În unele situaţii limitele au fost depăşite de multă vreme. 
Conform legii, de la începutul anului şcolar 2023-2024 părinţii care merg la şcoală pentru a trage la răspundere cadrele didactice în privinţa notelor mici acordate, dar şi pentru a-şi face singuri dreptate, nu vor mai avea acces în unităţile de învăţământ. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt