Clanul Caranilor a fost destructurat

Clanul Caranilor a fost destructurat

Una dintre cele mai puternice grupări mafiote din ţară a fost destructurată. Liderii Clanului Caranilor au fost ridicaţi de mascaţi în această dimineaţă şi duşi la DIICOT pentru audieri. Ei sunt acuzaţi de 17 infracţiuni, de la tentativă de omor la fraude bancare şi proxenetism.

Poliţia şi procurorii DIICOT au făcut peste 80 de percheziţii în ţara, la membrii clanului. Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Vă avertizăm că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.

Acesta este momentul când Aurel şi Emil Caran, doi dintre liderii clanului Caranilor au fost săltaţi de DIICOT. Ei se aflau într-unul dintre cluburile pe care le deţineau de pe bulevardul Decebal din Capitală. Mascaţii i-au ridicat direct de la o petrecere şi i-au dus la domiciliu pentru percheziţii.

Clanul Caranilor este una dintre cele mai puternice grupări mafiote din ţară. Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut peste 84 de percheziţii în Bucureşti şi alte cinci judeţe la membri ai clanului. Acuzaţiile aduse sunt de camătă, şantaj, tentativă de omor, proxenetism şi trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, cei trei fraţi au constituit, începând cu luna septembrie a anului 2020, un grup infracţional bazat pe relaţii de rudenie, cât şi prin afiliere sau alianţe cu naşi, fini, cumnaţi. Scopul era impunerea în mediul infracţional al renumelui grupării, extinderea zonelor de influenţă din Bucureşti şi din ţară, dar şi extinderea activităţii infracţionale în străinătate. Totul se întâmpla prin comiterea unor infracţiuni contra persoanei sau patrimoniului.

Lor li s-a alăturat şi o altă grupare specializată în infracţiuni informatice pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Scopul lor era transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României din Ţările de Jos. Aceştia accesau ilegal conturile unor cetăţeni americani, iar banii erau scoşi la bancomatele din Olanda. 15 milioane de dolari au fost găsiţi în conturile membrilor clanului. 
Gruparea se ocupa şi cu traficul de persoane. Ei au recrutat mai multe femei cu o stare financiară precară, în scopul prostituţiei. De altfel, în toată ţara au fost făcute aproape 200 de percheziţii la traficanţii care exploatează copii şi migranţi. 
210 persoane au fost duse la audieri. Suspecţii le-ar fi vândut minorilor false promisiuni, iar aceştia ajungeau să fie exploataţi sexual sau obligaţi să practice cerşetoria. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt