Civili răniţi în bombardamentele ruşilor

Civili răniţi în bombardamentele ruşilor

Casele ucrainenilor continuă să fie ţinta aviaţiei şi artileriei ruseşti. Bombele au căzut din nou în cartierele rezidenţiale
din Harkov şi Odesa. Acalmia de pe front este temporară, susţin analiştii militari. Pe măsură ce Ucraina primeşte armament occidental cu rază lungă de acţiune, liniile de aprovizionare ale armatei Moscovei şi depozitele de armament sunt lovite cu acurateţe maximă. În plan diplomatic, Vladimir Putin testează sprijinul de care se bucură în rândul autocraţilor planetei. Preşedintele rus a ajuns la Teheran acolo unde-i va întâlni pe şefii de stat din Turcia şi Iran. Este prima vizită externă a ţarului de la Kremlin în afara spaţiului ex-sovietic de la începutul invaziei în Ucraina.

Cu rezerve de muniţie la cote de avarie, ruşii scot din arsenal proiectile din timpul Războiului Rece. Acurateţea lor e însă
minimă. Aşa se face că bombele au căzut peste mai multe case şi peste o şcoală din Odesa. Cel puţin un copil se numără printre răniţi.

Aflat la numai 40 de kilometri de graniţa cu Federaţia Rusă, Harkovul este ţinta unei operaţiuni de încercuire. Bomebele
care cad în cartierele oraşului sunt menite să scadă moralul civililor. Salvatorii caută zilnic printre ruine potenţialele victime.

În loc să semene teroare, bomebele ruseşti par să producă un efect diferit. Tot mai mulţi ucraineni iau arma în mână
pentru a-şi apăra ţara. E şi cazul Alisei. Regizor de film, femeia este una dintre victimele invaziei. A fost violată de soldaţi ruşi, în 2014, chiar când turna un film.

De la Kiev, preşedintele ucrainean denunţă propaganda Moscovei, o armă pe care o consideră la fel de periculoasă ca şi bombele.

Izolat politic de Occident, Vladimir Putin a întreprins prima sa vizită externă în afara spaţiului ex-sovietic de la declanşarea
invaziei în Ucraina. Preşedintele rus a ajuns la Teheran unde va avea întâlniri cu şefii de stat din Turcia şi Iran. Presa occidentală speculează că summitul e doar un pretext pentru Putin de a negocia achiziţia de drone de luptă din Iran.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt