Ciolacu spune că nu există nicio legătură între un acord cu UE privind scăderea deficitului şi schimbarea propunerii de comisar

Ciolacu spune că nu există nicio legătură între un acord cu UE privind scăderea deficitului şi schimbarea propunerii de comisar

Premierul Marcel Ciolacu neagă existenţa unei legături între propunerea lui Minzatu drept comisar european din partea României şi un eventual acord cu Comisia Europeană legat de deficitul României pe următorii 7 ani.

Ciolacu a declarat că discuţiile cu Ursula von der Leyen sunt strict pe tema portofoliului, în timp ce negocierile pe deficit sunt încheiate de acum o lună.

”Mai avem nişte obligaţii pe care trebuie să le respecte statul român faţă de Comisie, următorul deficit al României va intra într-o traiectorie de reducere a deficitului pentru următorii 7 ani. Cred că e ultimul lucru pe care l-aş lua în considerare, dacă este un bărbat sau o femeie, sau ducerea discuţiei în privinţa capacităţii unei persoane de a fi comisar sau nu, dacă este feminin sau este bărbat”, a spus premierul.

Ursula von der Leyen, prima femeie preşedinte al Comisiei Europene, a cerut ţărilor UE să nominalizaze câte un bărbat şi o femeie pentru funcţia de comisar european.

În momentul de faţă, doar nouă dintre propuneri sunt femei, cifră care le include pe Ursula von der Leyen (Germania) şi Kaja Kallas (Estonia), aceasta din urmă fiind nominalizată pentru funcţia de Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate.

Ţările care au mai propus femei în viitoarea Comisie Europeană sunt Bulgaria, Croaţia, Finlanda, Portugalia, Spania, Suedia.

Propunerea iniţială a ţării noastre pentru postul de comisar a fost Victor Negrescu. 

Afla mai multe despreciolacucomisarue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt