Ciolacu a găsit soluţia de "acoperire" în cazul Roşia Montană: Eu aş face referendum, să decidă poporul dacă e oportun să scoatem aurul

Ciolacu a găsit soluţia de "acoperire" în cazul Roşia Montană: Eu aş face referendum, să decidă poporul dacă e oportun să scoatem aurul

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că personal este în favoarea organizării unui referemndum pe subiectul Roşia Montană, în care românii să îşi spună părerea cu privire la explotarea aurului, scrie Profit.ro.

”Eu aş face referendum dacă e oportun să scoatem aurul de la Roşia Montană”, a spus premierul.

România aşteaptă o decizie, care ar putea veni vineri. în procedura de arbitraj cu Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat din Munţii Apuseni. Procedura de arbitraj s-a desfăşurat la Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington.

Valoarea totală actualizată a despăgubirilor solicitate de companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) în dosarul arbitral internaţional deschis împotriva României, legat de "proiectul minier aurifer de la Roşia Montană", se ridică la aproximativ 6,7 miliarde USD, potrivit unui răspuns transmis de Guvern, în baza datelor furnizate de Ministerul Finanţelor.

Pe de altă parte, portrivit ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, investiţiile făcute de Gold Corporation la Roşţia Montană se ridică la 800 milioane - 1 miliard dolari.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt