Cele mai bune oraşe din Europa pentru a începe o nouă afacere. Pe cel loc este Bucureştiul

Cele mai bune oraşe din Europa pentru a începe o nouă afacere. Pe cel loc este Bucureştiul

Parisul a fost desemnat cel mai bun oraş pentru start up-uri, urmat îndeaproape de Madrid şi Barcelona, într-un nou raport realizat de compania de formare The Knowledge Academy, cu sediul în Marea Britanie, transmite Euronews. Bucureştiul ocupă locul 13.

Oraşele din acest clasament şi-au obţinut punctajele pe o scară de la 0 la 10, judecate în funcţie de numărul de spaţii de birouri disponibile, preţurile chiriilor, proximitatea universităţilor de top, viteza internetului (Mbps), printre altele. Cu toate acestea, raportul nu a luat în considerare contextul de reglementare, birocraţia sau fiscalitatea, arată G4Media.ro.

Franţa s-a descurcat foarte bine în acest clasament, cu două oraşe în primele cinci, în timp ce Spania domină primele trei locuri cu două oraşe. Londra se află pe locul patru.

Potrivit raportului, Parisul, care găzduieşte unele dintre cele mai bune universităţi şi medii de birouri din Europa, beneficiază de „sprijin din partea guvernelor şi de un ecosistem de start-up bine dezvoltat”.

Lyon, al treilea oraş ca mărime din ţară şi, de asemenea, un mare centru universitar, s-a clasat pe locul al cincilea în topul celor mai bune locuri pentru a începe o afacere, fiind sprijinit de una dintre cele mai rapide viteze de internet din Europa.

Afla mai multe desprebucurestieuropaafaceri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt