Cel mai frumos cocoş din Europa, în ograda unui român

Cel mai frumos cocoş din Europa, în ograda unui român

Cel mai frumos cocoş din Europa este din România! Un juriu de specialişti din Franţa a decis că pintenatul negru cu creastă roşie ca focul întruneşte toate calităţile unei păsări de curte perfecte. Cocoşul vedetă trăieşte în ograda unui tânăr din comuna Margina, judeţul Timiş.

Nu este doar anuntul de buna dimineata, ci poate fi considerat şi un anunt al victoriei. Acest cocoş a impresionat juriul concursului organizat la Mulhouse, în regiunea franceză Alsacia.

Proprietari de cocoşi din 8 tari au venit cu gândul să câştige titlul de campion european, dar exemplarul din rasa Orpington Rossenkam, din comuna Margina, i-a intrecut pe toti. Campionul este un cocos cu creasta ,,pieptăn de trandafir” sau creastă batută.

Pintenatul campion poate ajunge la o greutate de 5 kilograme, aproape de două ori mai mult decât confraţii lui obişnuiţi. Este de un negru intens, iar creasta roşie îl transformă intr-o vedetă absolută. O pasăre din această specie costă intre 80 si 120 de euro. Hrana este insa obisnuita, porumb, grau si amestecuri de cereale.

95 de puncte din 100 a obtinut cocosul banatean la concurs. A pierdut la punctaj din cauza unor pene care aveau o culoare violet. Chiar si asa, nimeni nu a reusit sa il intreaca. Cocosii din rasa Orpington nu sunt foarte pretenţiosi, insa participarea la concursuri necesită o pregătire mai atenta a fiecărui exemplar.

Iar pentru o strălucire aparte, înainte de competiţie, pe creasta se aplica un ulei de hidratare. 

Radu Tuşteanu are 27 de ani si se ocupa cu cresterea inaripatelor de 5 ani. A primit cateva exemplare de la un prieten, care l-a si invatat cum trebuie crescute păsările din rasa Orpington. Acum, invatacelul si-a intrecut maestrul, care nu a reusit sa obtina vreun premiu. Iar bănăţeanul se pregăteşte să transforme o altă pasăre în vedetă internaţională.

Tânărul are în ogradă si cateva găini de rasă, valorând peste 5.000 de euro în total.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt