Ce spun democraţii despre scenariul înlocuirii lui Biden după prestaţia acestuia din dezbaterea cu Trump

Ce spun democraţii despre scenariul înlocuirii lui Biden după prestaţia acestuia din dezbaterea cu Trump

Îl vor înlocui sau nu democraţii pe Joe Biden a fost marea întrebare care a dominat atmosfera după o noapte tensionată pentru preşedintele american la Atlanta, unde a pierdut clar prima dezbatere prezidenţială împotriva rivalului său, fostul preşedinte republican Donald Trump, comentează EFE, preluată de Agerpres.

Toate privirile au fost îndreptate spre vigoarea lui Biden, care, la 81 de ani, este cel mai vârstnic preşedinte din istorie, iar cele mai rele preziceri s-au adeverit.

În pofida faptului că s-a închis aproape o săptămână alături de echipa sa pentru a se pregăti pentru o zi istorică, el era răguşit, părea lent, obosit şi se străduia să-şi termine propoziţiile.

Trump, cu doar trei ani mai tânăr, a repetat încă o dată multe dintre mistificările care îl caracterizează şi a evitat să răspundă la cele mai incomode întrebări ale moderatorilor, dar a fost mai reţinut, contrar aşteptărilor, şi mult mai energic decât rivalul său.

Într-o ultimă imagine a dezbaterii, prima doamnă Jill Biden a fost văzută ajutându-şi soţul, care se străduia să coboare scările de pe scenă pentru a-şi lua rămas bun de la moderatori.

Panica a cuprins staff-ul campaniei lui Biden în plină dezbatere, iar echipa sa s-a grăbit să-i motiveze prestaţia prin faptul că acesta suferise de gripă în timpul săptămânii, însă răul fusese deja făcut.

Republicanii s-au grăbit să profite de slăbiciunea adversarului, mai mulţi aliaţi ai lui Trump clamând victoria acestuia în "spin room", o sală de presă amenajată pe un stadion de lângă studiourile CNN, de unde a fost transmisă confruntarea.

Echipa lui Biden încearcă să risipească zvonurile privind înlocuirea acestuia

Dovada neîncrederii în rândurile democraţilor este faptul că a fost nevoie de câteva minute bune pentru ca aliaţii lui Biden să apară împreună în faţa presei în "spin room", unde au încercat să transmită un mesaj optimist care contrasta cu feţele lor lungi.

Printre aceştia s-au numărat senatorul Raphael Warnock şi deputata Jasmine Crockett, dar toate privirile erau îndreptate către guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, una dintre cele mai proeminente personalităţi ale Partidului Democrat.

El a fost întrebat de mai multe ori de presă dacă este pregătit să îl înlocuiască pe Biden, dar a negat categoric că ar face acest pas: "Are sprijinul meu. Suntem alături de el", a spus el grav.

Potrivit unui comunicat al campaniei democrate, preşedintele a prezentat "o viziune pozitivă, câştigătoare pentru viitorul Americii" în faţa unui Trump care vrea să pună capăt democraţiei şi dreptului la avort.

Această dezbatere, neobişnuit de timpurie, întrucât campaniile nu au început încă în mod oficial, a fost deosebit de importantă având în vedere că a avut loc într-un moment în care ambii candidaţi erau la egalitate în sondaje şi ştiau că orice greşeală ar putea înclina balanţa.

Potrivit unui prim sondaj CNN publicat după întâlnire, Trump a fost câştigătorul clar pentru 67% dintre cei intervievaţi.

Partidul Democrat mai trebuie să ţină convenţia naţională în august la Chicago pentru a-şi desemna oficial candidatul. Din punct de vedere tehnic, ar fi timp pentru o înlocuire, dar ar fi ceva nemaivăzut până acum, scriu jurnaliştii de la agenţia EFE.

Afla mai multe despretrumpbidendezbateredemocrati
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt