Caz şocant în Statele Unite. Copil musulman ucis din ură

Caz şocant în Statele Unite. Copil musulman ucis din ură
foto: arhivă

Caz şocant în SUA. Un bărbat de 71 de ani  a ucis un băiat musulman în vârstă de 6 ani cu zeci de lovituri de cuţit şi a rănit-o pe mama acestuia. Bărbatul, care a fost deja încarcerat pentru crimă motivată de ură, şi-a motivat gestul ca răspuns la războiul dintre Israel şi Hamas.Preşedintele Joe Biden a condamnat crima şi le-a cerut americanilor să respingă islamofobia şi toate formele de bigotism şi ură.

Poliţiştii  i-au găsit  pe băiat şi pe mama acestuia într-o casă din Plainfield Township, la aproximativ 65 km sud-vest de Chicago. Băiatul a fost declarat mort la spital, iar mama, care fusese înjunghiată de mai multe ori, se zbate între viaţă şi moarte. 

Autorităţile nu au făcut publice numele celor două victime.  Însă un unchi al băiatului a spus că acesta se numea Wadea Al-Fayoume şi era de origine palestiniană.
În ultimele zile, poliţia din oraşele americane şi autorităţile federale au fost în stare de alertă în contextul violenţelor provocate de sentimente antisemite sau islamofobe.  Preşedintele Joe Biden a postat un mesaj în social media în care a precizat că un astfel de “act de ură” nu are ce căuta în Statele Unie.
 
 

Afla mai multe desprecopilmusulmanucissuaura
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt