Casa Albă: O invazie rusă în Ucraina este posibilă în următoarele zile. Ar putea începe cu raiduri aeriene şi un „atac rapid” la Kiev

Casa Albă: O invazie rusă în Ucraina este posibilă în următoarele zile. Ar putea începe cu raiduri aeriene şi un „atac rapid” la Kiev

Rusia poate invada oricând Ucraina, iar cel mai probabil scenariu e că invazia va începe cu un bombardament. Sunt anunţuri venite vineri seara chiar de la Casa Albă, în condiţiile în care Statele Unite au cerut cetăţenilor americani aflaţi în Ucraina să părăsească ţara înainte să fie prea târziu, mai precis în cel mult 48 de ore. Cu toate acestea, americanii spun că încă nu au renunţat la calea diplomatică de rezolvare a conflictului, însă preşedintele rus este ameninţat cu un dezastru economic, dacă va ataca Ucraina. 

O invazie militară rusă a Ucrainei, marcată de o campanie masivă de raiduri aeriene şi un „atac rapid” asupra Kievului, este o „posibilitate foarte reală” în următoarele zile, a avertizat vineri Casa Albă, care a cerut cetăţenilor americani să părăsească Ucraina în termen de „24 până la 48 de ore”, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Continuăm să vedem semne de escaladare din partea Rusiei, inclusiv sosirea de noi forţe la graniţa cu Ucraina”, a declarat consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, într-un briefing de presă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt