Campionatul European de handbal debutează la Prima Sport. România participă după 28 de ani

Campionatul European de handbal debutează la Prima Sport. România participă după 28 de ani

Campionatul European din 2024 debutează, miercuri, de la ora 19:00, pe Prima Sport 4. În ”Merkur Spiel-Arena” din Dusseldorf sunt aşteptaţi peste 53.000 de spectatori, un nou record pentru un meci de handbal.

În grupa A se vor duela Franţa - Macedonia de Nord şi Germania - Elveţia. Tricolorii vor debuta vineri, cu Austria, la Mannheim.

Lotul oficial tricolor, care este antrenat de Xavi Pascual, Mihai Popescu şi Bogdan Pralea, este format din jucătorii: Ionuţ Iancu, Dan Vasile - portari, Nicuşor Negru, Sabin Constantina, Alexandru Tărîţă, Ionuţ Nistor Ioniţă, Călin Dedu, Robert Nagy, Adrian Rotaru, Robert Militaru, Dan Racoţea, Andrei Drăgan, Gabriel Ilie, Daniel Stanciuc, Gabriel Cumpănici, Cristian Ghiţă, Marius Sadoveac, Liviu Caba, Demis Grigoraş, Andrei Buzle.

În pregătire pentru participarea la CE din Germania, România a jucat şapte amicale: 28-38 cu Muntenegru, 21-40 cu Franţa, 31-27 cu Grecia şi 31-25 cu Georgia, ultimele două la Trofeul Carpaţi, pe care l-a câştigat, 31-37 cu Elveţia, 30-23 cu Argentina şi 29-19 cu Bosnia-Herţegovina, la Yellow Cup.

La turneul final al CE, România va juca la Mannheim, în grupa B, cu Austria (12 ianuarie), cu Spania (14 ianuarie) şi cu Croaţia (16 ianuarie). Primele două clasate se vor califica în grupele principale.

Turneul final al CE2024 are loc între 10-28 ianuarie, în şase oraşe din Germania, cu meciurile de deschidere la Düsseldorf şi finalele la Koln.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Titlul european a fost câştigat în 2022 de Suedia.

 

Afla mai multe despreromaniahandbal
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt