Câciu: Pe noul exerciţiu financiar 2021-2027, sunt proiecte depuse de 41 miliarde de euro, la nivel naţional

Câciu: Pe noul exerciţiu financiar 2021-2027, sunt proiecte depuse de 41 miliarde de euro, la nivel naţional

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi, la Bistriţa, că "lucrurile arată foarte bine" în privinţa exerciţiului bugetar european 2021-2027, unde la nivel naţional sunt depuse proiecte în valoare de 41 de miliarde de euro.

"Lucrurile arată foarte bine, din punctul meu de vedere. Unde avem provocare, într-adevăr, este la a închide contractele pe proiectele depuse. Pe noul exerciţiu financiar 2021-2027, sunt proiecte depuse de 41 miliarde de euro, la nivel naţional. Contracte încheiate, astăzi, când discutăm: 7 miliarde de euro. La finalul lunii iunie vom avea 10 miliarde de euro. Până la final de an vom contracta cel puţin 20 miliarde de euro, iar în acest an România va încasa cel puţin 5 miliarde de euro din noul exerciţiu financiar, în plus faţă de ce a încasat deja", a spus Câciu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă este mulţumit de modul în care sunt atrase şi utilizate fondurile europene, ministrul a afirmat că absorbţia a ajuns, în prezent, la 97%, dar că ar trebui ca pe plan local proiectele să nu mai fie lăsate "pe ultima sută de metri".

Afla mai multe desprefonduriueinvestitii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt