Bundesliga nu se vinde. Liga germană renunţă la căutarea unui investitor străin după protestele suporterilor

Bundesliga nu se vinde. Liga germană renunţă la căutarea unui investitor străin după protestele suporterilor

Liga Germană de Fotbal (DFL), responsabilă de primele două divizii ale ţării, a oprit miercuri procesul de căutare a unui investitor străin pentru o participaţie în divizia sa de broadcasting, pe fondul protestelor tot mai puternice ale suporterilor, relatează Reuters.
În decembrie, cluburile de fotbal din primul şi al doilea eşalon din Germania au votat în favoarea permiterii unui investitor să preia o participaţie la divizia media a DFL, tranzacţie evaluată între 900 de milioane şi 1 miliard de euro.
Însă acest lucru a declanşat un val de proteste din partea fanilor care se opun acestei mişcări, pe care o consideră o nouă comercializare a fotbalului din ţară.
Suporterii au întrerupt multe meciuri, aruncând mingi de tenis şi bomboane, dar şi desfăşurând bannere.
"O continuare cu succes a procesului pare imposibilă, având în vedere evoluţiile actuale, chiar dacă marea majoritate este în favoarea unui parteneriat strategic. Acesta este motivul pentru care consiliul a decis în unanimitate... să nu continue procesul şi să nu îl finalizeze", a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al consiliului de administraţie al DFL, Hans-Joachim Watzke, care este şi director executiv al Borussiei Dortmund. 
Fanii au întrerupt aproape toate meciurile din Bundesliga la sfârşitul săptămânii trecute, pe măsură ce şi-au intensificat protestele, jocurile fiind întrerupte de mai multe ori şi terminate mult mai târziu decât era programat.
Watzke a spus că DFL va invita în următoarele săptămâni cluburile la discuţii pentru a analiza procesul.
Decizia este o lovitură majoră pentru DFL, care căuta să crească veniturile. Ligile din întreaga Europă caută din ce în ce mai mult finanţare externă prin intermediul unor acorduri de difuzare pentru a creşte veniturile şi pentru a-şi spori raza de acţiune globală.
Bundesliga este a doua ligă de fotbal din Europa după venituri, după Premier League din Anglia.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt