Biden, trădat de Obama / Ce mesaj i-a transmis Obama preşedintelui Americii, după anunţul retragerii

Biden, trădat de Obama / Ce mesaj i-a transmis Obama preşedintelui Americii, după anunţul retragerii

Fostul preşedinte Barack Obama şi-a exprimat sprijinul pentru preşedintele Joe Biden după ce acesta a ieşit din cursa prezidenţială 2024, descriindu-l drept "un patriot de cel mai înalt rang".

"Joe Biden a fost unul dintre cei mai importanţi preşedinţi ai Americii, un prieten şi partener drag mie. Astăzi, ni s-a reamintit - din nou - că este un patriot de cel mai înalt rang. Ştiu că Joe nu a dat niciodată înapoi de la o luptă", se arată într-o declaraţie a Biroului lui Barack şi Michelle Obama.

Barack Obama nu a transmis încă pe cine va susţine

"Pentru el, să se uite la peisajul politic şi să decidă că ar trebui să predea ştafeta unui nou candidat este cu siguranţă unul dintre cele mai grele din viaţa sa. Dar ştiu că nu ar fi luat această decizie ddacă nu credea că este bine pentru America. Este o dovadă a dragostei de ţară a lui Joe Biden - şi un exemplu istoric al unui funcţionar public autentic care pune din nou interesele poporului american înaintea intereselor sale, pe care generaţiile viitoare de lideri ar face bine să îl urmeze. Vom naviga pe ape neexplorate în zilele următoare", se mai arată în declaraţie.

Declaraţia lui Obama nu include o susţinere a vicepreşedintelui Kamala Harris sau a oricărui alt democrat ca nou candidat al partidului.

Biden, trădat de Obama

Potrivit NBC News, Biden nu a dorit ca Harris să experimenteze aceeaşi trădare pe care a simţit-o atunci când a fost vicepreşedinte, iar preşedintele Barack Obama a sprijinit-o pe Hillary Clinton în locul propriului său vicepreşedinte. Acest lucru explică de ce Biden s-a grăbit să trimită un semnal către restul partidului că ea este alegerea sa. "Sunt unii oameni care nu o vor. Preşedintele înţelege cum se simt aceştia", a declarat un aliat al lui Biden, "motiv pentru care a făcut un gest loial".

Chiar dacă au început să pregătească terenul pentru ca Harris să preia campania lui Biden şi să câştige nominalizarea, mulţi loiali ai lui Biden din Washington încă mai reflectau duminică asupra modului în care partidul lor l-a tratat. "Iată un om care a vorbit întotdeauna despre demnitate", a declarat un aliat vechi al lui Biden. "Iar ceea ce i s-a întâmplat într-un cadru foarte public a fost lipsit de demnitate. Unde se duce preşedintele pentru a-şi recăpăta demnitatea?", a mai declarat aliatul lui Biden. 

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprebarack obamajoe bidencasa alba
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt