Biden rămâne candidatul democraţilor pentru Casa Albă. "Nimeni nu mă împinge afară. Eu nu plec. Sunt în această cursă până la capăt"

Biden rămâne candidatul democraţilor pentru Casa Albă. "Nimeni nu mă împinge afară. Eu nu plec. Sunt în această cursă până la capăt"

Preşedintele american Joe Biden a promis miercuri să rămână în cursa prezidenţială din 2024 în timpul discuţiilor avute cu personalul de campanie şi al întâlnirilor cu legislatorii şi guvernatorii democraţi, relatează Reuters.

Biden a avut o convorbire cu membrii îngrijoraţi ai echipei sale de campanie şi le-a spus că nu pleacă nicăieri, potrivit a două surse familiare cu discuţia telefonică.

"Nimeni nu mă împinge afară. Eu nu plec. Sunt în această cursă până la capăt", a declarat Biden într-un e-mail separat transmis campaniei sale, îndemnându-i pe susţinători să "contribuie cu câţiva dolari" pentru a-l ajuta să-l învingă pe rivalul său republican Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie.

Miercuri seară, preşedintele s-a întâlnit virtual şi personal cu 24 de guvernatori democraţi şi cu primarul oraşului Washington, D.C., pentru a-i asigura că este la înălţimea funcţiei de purtător de stindard al partidului, după prestaţia ezitantă de la dezbatere.

Doar trei dintre guvernatori - liderii din New York, Minnesota şi Maryland - s-au întâlnit ulterior cu reporterii, promiţând să îl susţină pe Biden după ceea ce ei au numit o discuţie sinceră despre prestaţia sa neconvingătoare de la dezbaterea de săptămâna trecută.

"Preşedintele a avut întotdeauna grijă de noi. Îl vom sprijini şi noi", a declarat guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, potrivit News.ro.

Îngrijorările cu privire la vârsta şi acuitatea mintală a lui Biden au explodat după dezbaterea de joi cu Trump, în care preşedintele s-a bâlbâit, şi-a pierdut uneori şirul gândurilor şi, la un moment dat, a vorbit despre eliminarea Medicare.

Preşedintele a declarat că a fost obosit după două călătorii în străinătate, iar Casa Albă a spus că era răcit.

Afla mai multe desprebidenalegerisuaretragere
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt