Biden promite să respecte verdictul de vinovăţie în procesul fiului său Hunter Biden. Ce a declarat Preşedintele

Biden promite să respecte verdictul de vinovăţie în procesul fiului său Hunter Biden. Ce a declarat Preşedintele

Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, a fost gasit vinovat de faptul că a minţit cu privire la consumul de droguri. Tatăl său, Preşedintele Americii, a declarat că va respecta decizia juriului de a-l găsi pe fiul său vinovat de infracţiuni cu arme de foc, după un proces care a durat o săptămână şi care a scos la iveală o perioadă tumultoasă pentru familie.

Hunter Biden, de 54 de ani, a fost găsit vinovat de faptul că a minţit cu privire la consumul de droguri pe un formular în timp ce cumpăra o armă de foc în 2018. El riscă o posibilă pedeapsă cu închisoarea în urma verdictului, conform BBC.

Condamnarea sa pentru toate cele trei capete de acuzare vine în timp ce Joe Biden face campanie pentru alegerile din noiembrie şi la mai puţin de două săptămâni după ce rivalul său electoral Donald Trump a fost la rândul său condamnat pentru o infracţiune în New York. Apropiaţi ai Preşedintelui Biden au declarat că procesul şi verdictul au avut un impact emoţional asupra Preşedintelui, care a urmărit îndeaproape cazul.

După aflarea verdictului, Biden a zburat la Wilmington, Delaware, unde şi-a îmbrăţişat fiul pe pistă.

„Sunt Preşedinte, dar sunt şi tată. Jill şi cu mine ne iubim fiul şi suntem foarte mândri de bărbatul care este astăzi”, a spus el într-o declaraţie. Biden a adăugat că va „accepta rezultatul acestui caz şi… va continua să respecte procesul judiciar în timp ce Hunter ia în considerare un apel”.

Cu toate acestea, Preşedintele Biden a exclus posibilitatea de a-şi graţia fiul, al cărui proces a scos la iveală detalii stânjenitoare.

Evenimentul marchează prima urmărire penală a copilului unui Preşedinte.

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprebidenhunter bidenproces
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt