Bărbatul care l-a rănit pe Fico spune că nu a vrut să-l omoare, îşi regretă fapta şi vrea să-i ceară scuze. Ce i-a reproşat premierului

Bărbatul care l-a rănit pe Fico spune că nu a vrut să-l omoare, îşi regretă fapta şi vrea să-i ceară scuze. Ce i-a reproşat premierului

Bărbatul acuzat de atacarea şi rănirea gravă a premierului slovac Robert Fico, poetul Juraj Cintula, şi-a motivat politic gestul, printr-un dezacord cu politica Guvernului, declară că nu a vrut să-l omoare şi că îşi regretă gestul, potrivit unui document obţinut joi de AFP, scrie News.ro.

Atacatorul, identificat de presa slovacă ca fiind Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat imediat de gărzile de corp ale lui Robert Fico.

Sâmbătă, un tribunal l-a plasat în detenţie preventivă cu privire la tentativă de omor cu premeditare.

”La interogatoriu, el a declarat că nu era de acord cu politica Guvernului actual”, se arată într-o hotărâre întocmită sâmbătăă de către judecătorul Roman Puchovsky,

Atacatorul reproşează Guvernului lui Robert Fico desfiinţarea biroului procurorului special, atacuri împotriva presei, oprirea ajutorului militar destinat Ucrainei şi politica sa faţă de Uniunea Europeană (UE).

El a ”repetat că nu voia să-l ucidă pe (Robert Fico), ci că voia să-l rănească şi să-i facă rău sănătăţii, că a ţintit în partea de jos a torsului şi că, în opinia sa, l-a împuşcat în partea de jos a torsului”, scrie judecătorul.

”El îşi dă seama că a acţionat într-un mod întru totul inadmisibil, că nu ar fi trebuit să rănească victima. El ar fi trebuit să-i dea cartea pe care a pregătir-o pentru el”, scrie el.

Potrivit judecătorului, bărbatul şi-a regretat fapta şi vrea să-i prezinte scuze premierului.

Afla mai multe despreficojurajatentat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt