Bărbatul care a intrat cu maşina în trecători la Berlin a acţionat cu intenţie, afirmă primarul capitalei germane

Bărbatul care a intrat cu maşina în trecători la Berlin a acţionat cu intenţie, afirmă primarul capitalei germane

Un bărbat cu afecţiuni mintale care a intrat din plin în trecători miercuri într-un cartier central din Berlin, omorând o profesoară şi rănind 14 copii, a acţionat cu intenţie, a declarat joi primarul capitalei germane, Franziska Giffey, potrivit DPA.

Giffey a spus că anchetatorii încearcă să descifreze ''declaraţiile confuze'' ale autorului, cu ajutorul unui interpret.

Ea a adăugat că miercuri a fost o ''zi întunecată în istoria Berlinului''.

Investigatorii trebuie să determine dacă posterele cu referire la Turcia găsite în automobilul implicat în incident oferă detalii despre motivaţia actului comis de bărbat, care este de origine armeană.

Femeia decedată era o profesoară din landul Hessa care vizita Berlinul împreună cu un grup de elevi, a declarat Iris Spranger, ministru de interne în oraşul-stat.

''Sunt profund întristat de această crimă oribilă'', a scris pe Twitter cancelarul Olaf Scholz, care şi-a exprimat compasiunea faţă de rudele victimelor şi le-a urat răniţilor o recuperare rapidă.

Potrivit informaţiilor DPA, bărbatul aflat la volan conducea maşina surorii sale mai mari. El ar fi fost cunoscut poliţiei, dar nu în legătură cu extremismul.

Sursa> Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt