Bărbat înghiţit de viitură

Bărbat înghiţit de viitură

Un mort, zeci de case distruse de viituri, maşini luate de apă, poduri deteriorate şi sute de hectare de culturi agricole inundate. Ploile torenţiale din ultimele zile au adus potopul peste aproape toată ţara. În zonele cel mai greu încercate, oamenii au fost salvaţi cu excavatorul din mijlocul apelor. Au fost alerte de furtuni şi inundaţii peste tot, dar cele mai afectate sunt judeţele Arad, Braşov şi Covasna. Vă avertizez, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Sunt imaginile dezastrului din comuna arădeană Brazii, după o ploaie de numai 15 minute. Localnicii au încercat să fugă din calea apelor, dar în unele locuri au avut nevoie de pompieri ca să scape cu viaţă. Patru oameni, printre care şi un copil, au fost salvaţi cu excavatorul dintr-o maşină prinsă în vâltoare. Inundaţiile au făcut însă şi o victimă. După ce şi-a suit soţia în pod, să o ferească din calea apelor furioase, un bărbat a încercat să-şi salveze şi câinele. Nu a mai apucat însă şi a fost luat de puhoaie. A fost găsit înecat la 5 km de casă.Şuvoaiele de apă venite de pe versanţi au făcut ravagii, iar pagubele sunt enorme. 

Şi în centrul ţării, în Braşov şi Covasna, apele au inundat gospodăriile oamenilor. În ciuda necazurilor, aceştia au făcut haz de necaz. La Brăila, după câteva minute de precipitaţii violente, oraşul a fost inundat, iar şoferii s-au trezit cu maşinile în apă. A plouat însă atât de tare, încât şoferii au fost nevoiţi să se oprească în trafic pentru că nu mai vedeau nimic. În 15 minute, apa a ajuns la aproape jumătate de metru.

Meteorologii anunţă că, de marţi, ploile torenţiale se întorc, în special în Maramureş, nordul Moldovei, Crişana şi Transilvania.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt