Balustradă improvizată de aproape un an. Pericol pentru şoferi şi pietoni

Balustradă improvizată de aproape un an. Pericol pentru şoferi şi pietoni
foto: arhiva

În Bucureşti, în unele locuri în care s-au produs accidente, pare că timpul a rămas în loc. Asta pentru că, deşi de la momentul accidentului au trecut mai multe luni, infrastructura rutieră a rămas în acelaşi stadiu, adică nereparată. În timp ce autorităţile dau vina pe lipsa de personal, participanţii la trafic, fie ei şoferi sau pietoni, sunt expuşi accidentelor.

În zorii zilei de 11 noiembrie anul trecut, doi cetăţeni francezi ajungeau cu maşina în lacul Colentina, după ce nu au adaptat viteza la carosabilul umed. Din fericire, cei doi s-au ales cu răni minore, dar atât parapetul de protecţie, cât şi balustrada au fost distruse. 
În plus, parapetul tăiat dintre şosea şi trotuar e un adevărat pericol pentru şoferi. Iar lipsa acestuia inspiră teamă şi printre pietoni, mai ales că în zonă se circulă cu viteză. Administratorul străzii recunoaşte că este vorba despre  o improvizaţie, dar promite că situaţia va fi remediată în scurt timp.
Într-o altă zonă din Bucureşti, după un alt accident, situaţia este asemănătoare. Atunci, cei implicaţi în accident au scăpat la limită. Deşi zona este una foarte periculoasă, autorităţile se plâng că se confruntă cu mai multe lipsuri.
Legislaţia spune că atunci când un eveniment rutier se produce din cauza stării tehnice necorespunzătoare a drumului, administratorul răspunde contravenţional, civil sau penal, după caz
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt