Au fugit de două ori din calea războiului

Au fugit de două ori din calea războiului
foto: facebook.com/UkraineInIsrael

Este deja a doua oară când fug din calea războiului şi se tem pentru viaţa lor. Vorbim despre ucrainenii care şi-au părăsit ţara în urmă cu aproape doi ani şi s-au refugiat în Israel. Acum se văd din nou nevoiţi să ia drumul pribegiei. O parte dintre ei au ajuns pe aeroportul din Cluj Napoca. Se duc acasă, în Ucraina, dar nu ştiu ce îi aşteaptă acolo. 

Speriaţi, cu lacrimi în ochi, ucrainenii au aterizat pe aeroportul din Cluj. Sunt 155 de data aceasta. 155 de suflete care au plecat din casele lor, sub teroarea războiului, şi s-au refugiat în Israel. Au crezut că acolo vor avea linişte şi au încercat să ia viaţa de la zero în Tel Avid. Însă, în doar câteva ore, atacurile Hamas le-au schimbat din nou viaţa. Parcă bombele şi rachetele îi urmează oriunde ar merge, spun ei
Mulţi sunt în tranzit şi vor să se întoarcă în Ucraina. Alţii nu cred că Rusia îi va lăsa în pace prea curând şi vor o altă viaţă, în altă ţară. 13 ucraineni au fost transportati la un hotel din Cluj-Napoca, iar restul au fost duşi la gara de unde merg spre Sighet.
Pe cei mai norocoşi au venit să-i ia chiar rudele, care i-au aşteptat cu sufletul la gură. La aeroportul din Cluj, ISU a adus două microbuze şi o ambulanţă SMURD de terapie intensivă mobilă, în caz de urgenţă.
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că 3.000 de ucraineni au fost aduşi din Israel în România, la rugămintea Comisiei Europene, care a asigurat şi costurile de transport. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt