Atacul de pe Aeroportul din Chişinău ar putea fi terorist

Atacul de pe Aeroportul din Chişinău ar putea fi terorist
foto: twitter.com/nexta_tv

Moldova a trecut prin clipe de groază! Un bărbat a împuşcat mortal un poliţist şi un gardian în Aeroportul Internaţional din Chişinău. Sutele de călători care se aflau în acel moment în aeroport au fugit îngroziţi. În cele din urmă, atacatorul a fost prins. Bărbatul este din Tadjikistan şi era căutat în ţara sa  pentru răpirea unui bancher. Autorităţile Republicii Moldova au început ancheta şi nu exclud nici posibilitatea unui atac terorist. Atenţie, urmează imagini şi detalii cu impact emoţional! 

Sunt clipele terifiante la care au asistat călătorii care se aflau în Aeroportul Internaţional Chişinău . Panica a început în jurul orei 17:00 când cetăţeanul din Tadjikistan a început să tragă focuri de armă în aeroport. 

Atacatorul a ajuns în Republica Moldova cu o cursă din Turcia. Bărbatul în vârstă de 43 de ani i-ar fi fost interzisă intrarea în ţară şi era escortat către zona de tranzit  a aeroportului pentru verificări. În acel moment,  ar fi smuls pistolul unui poliţist de frontieră şi a început să tragă . Iniţial, s-a vorbit de faptul că acesta ar avea  cetăţenie rusă, însă autorităţile din Moldova nu au confimat acest lucru. Presa rusă rusă susţine că  bărbatul ar fi membrul unei grupări criminale şi era dat în urmărire în Tadjikistan, după ce anul trecut ar fi răpit un bancher.  

În urma atacului din aeroport doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa. Serghei Muntean avea 31 de ani şi era poliţist de frontieră din 2011. Se afla chiar în vizorul atacatorului şi nu a avut nicio şansă. A doua victima este Igor Ciofu. Avea 40 de ani  şi era inspector de securitate în aeroportul Chişinău. A încercat să-şi salveze colegul, însă glonţele l-au nimerit.  În urma lui au rămas orfani trei copii. 

Preşedintele Maia Sandu şi-a exprimat regretaul faţă de tragedia de la aeroport. ,,Transmitem sincere condoleanţe familiilor şi rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toţi. Instituţiile statului sunt în alertă sporită, poliţia şi organele de forţă sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova", a scris Maia Sandu. Şi premierul Republicii Moldova a transmis un mesaj de condoleanţe şi a dat asigurări că autorităţile anchetează tragedia.,,În timpul însoţirii zona de tranzit pentru a fi returnat, acesta a împuşcat mortal un poliţist de frontieră şi un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliţiei de frontieră. Procuratura investighează cazul şi va oferi toate detaliile", a scris  Dorin Recean.După trei ore de la atac, activitatea aeroportului a fost reluată, iar securitatea a fost sporită.  

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt