Atac cu drone la Moscova

Atac cu drone la Moscova

Stare de alertă la Moscova. Rusia acuză Ucraina de un nou atac terorist. Armata a doborât cinci drone în apropiere de Moscova, la doar 30 de kilometri. Atacul a dat peste cap zborurile la unul dintre principalele aeroporturi din capitală. Oficialii de la Kiev nu a făcut până acum niciun comentariu.

Cel puţin cinci drone au fost interceptate pe cerul regiunii Moscovei. O dronă a fost doborâtă în zona oraşului Kubinka, la 63 km vest de Moscova, în apropierea unei baze aeriene. Alte două drone au fost doborâte în apropierea satului Valuevo, aflat mai aproape de Kremlin. O altă dronă a fost reperată în regiunea Kaluga, care se învecinează cu regiunea Moscovei.

În urma atacului, aterizările şi decolările la aeroportul Vnukovo din Moscova au fost restricţionate timp de câteva ore. Mai multe zboruri au fost deviate către alte aeroporturi. Kievul nu a revendicat şi nici nu a făcut vreun comentariu legat de incident. Este puţin probabil însă ca Ucraina să aibă legătură cu atacul. Dronele acestora nu pot zbura pe o distanţă de 800 de kilometri, distanţa dintre graniţa Ucrainei şi Moscova.

În tot acest timp, Vladimir Putin le-a transmis aliaţilor din Euroasia că ţara sa este mai stabilă ca oricând. El a participat la summitul online al Organizaţiei de Securitate de la Shanghai, din care fac parte China şi India, aliaţi apropiaţi ai preşedintelui. 

Departe de Moscova, pe frontul din Ucraina, ruşii îşi continuă bombardamentele. Ţinta dronelor de fabricaţie iraniană a fost de această dată regiunea Donetk, din est. Trei oameni au murit iar alţi zeci au fost răniţi în urma unui atac masiv în Sumi. Şi în Herson obuzele ruseşti au făcut victime. Doi oameni şi-au pierdut viaţa după ce blocul în care trăiau a fost bombardat.

Rusia are pe terenul de luptă 180 de mii de soldaţi, în est. Chiar dacă ruşii opun rezistenţă, ucrainenii înaintează. La Bahmut, forţele de la Kiev au atacat o zonă slab apărată şi au câştigat. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt