Arme livrate prin curier

Arme livrate prin curier

Peste o sută de percheziţii au avut loc azi în mai multe judeţe din ţară. Sunt vizaţi oameni care făceau trafic cu arme . Le introduceau în ţara prin intermediul firmelor de curierat. Practic, cine voia să cumpere o armă plasa comanda în mediul online şi în câteva zile primea coletul la uşă. Poliţiştii au confiscat inclusiv două arbalete, dar şi muniţii letale.

Peste 300 de poliţiştii au făcut percheziţii în 36 de judeţe. Totul a plecat de la un depozit din Ungaria care livra în
România arme de foc fără să le declare. Muniţia ajungea la vama prin intermediul firmelor de curierat. După ce ajungeau în România, produsele erau livrate către persoane fizice, tot prin curieri. Care nici nu îşi imaginau ce livrează.

Autorităţile caută acum toate armele care au fost vândute ilegal pe teritoriul ţării.

În România traficul de arme de foc este un fenomen foarte răspândit. În anul 2009 liderul Clanului Sportivilor a fost arestat după ce a furat 62 de arme din unitatea militară de la Ciorogârla. Complicii lui erau chiar 11 militari care, la aceea vreme, au fost trimişi în judecată pentru furt calificat. Deşi a fost condamndar la 12 ani de închisoare, liderul Clanului Sportivilor, Eugen Preda, a fost eliberat în anul 2017.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt