Angajaţii TAROM ameninţă cu greva

Angajaţii TAROM ameninţă cu greva

Se pregăteşte grevă la TAROM. Angajaţii ameninţă că vor întrerupe lucrul dacă drepturile salariale nu le vor fi respectate, iar condiţiile de muncă îmbunătăţite. Sindicaliştii au declanşat deja conflictul colectiv de muncă şi spun că o grevă ar putea îngropa compania. În situaţia actuală, ar fi un dezastru şi pentru pasagerii care şi-au cumpărat deja bilete de avion.

Haosul de pe aeroporturi ar putea fi amplificat dacă angajaţii TAROM intră în grevă. Nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi că salariile nu le sunt indexate cu rata inflaţiei, angajaţii companiei aeriene de stat au făcut deja un prim pas. Au declanşat conflictul colectiv de muncă.

Dacă nu vor primi niciun răspuns din partea conducerii, angajaţii vor înştiinţa Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov. Ultimul pas va fi greva. Angajaţii acuză statul că nu face nimic pentru ca TAROM să revină pe drumul cel bun, iar deficitul de personal a devenit deja o problemă gravă. 

O grevă generală a însemna un dezastru pentru pasagerii deja sătui de ce se întâmplă cu zborurile anulate şi întârziate ale companiilor low cost. O parte dintre pasageri caută deja rute alternative în cazul în care greva va fi declanşată. O situaţie similară s-a petrecut în Italia, când zile la rând aeroporturile au fost blocate. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt