Angajaţii din Ministerul Finanţelor nu vor concedieri

Angajaţii din Ministerul Finanţelor nu vor concedieri

Protest spontan la ministerul Finanţelor. Zeci de angajaţi ai instituţiei au întrerupt lucrul şi cer demisia ministrului Marcel Boloş. Oamenii sunt revoltaţi că ar putea rămâne fără loc de muncă, după ce va apărea ordonanţa de urgenţă a guvernului care aduce austeritatea în instituţii. Funcţionarii se opun disponibilizărilor şi tăierilor de salarii. Treptat, revolta a cuprins toată ţara şi mii de angajaţi din agenţii.

Potrivit draftului noii ordonanţe a austerităţii, instituţiile publice trebuie să ia măsuri pentru a-şi reduce cheltuielile. Una dintre ele, care stârneşte frică în rândul funcţionarilor şi bugetarilor, este desfiinţarea a 200.000 de posturi neocupate. Asta ar duce şi la desfiinţarea instituţiilor, serviciilor sau direcţiilor care nu mai îndeplinesc criteriile administrative. Iar mulţi funcţionari, şefi sau subalterni, ar trebui să plece acasă. 

Măsura a stârnit o criză chiar în ministerul unde a fost concepută ordonanţa, la Finanţe. Şi s-a extins rapid în mai multe judeţe din ţară. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală anunţă că va declanşa grevă de avertisment pe 22 august.

Sindicaliştii vor protejarea locurilor de muncă şi menţinerea veniturilor actuale ale angajaţilor. Revendicările lor au fost înaintate ministrului Boloş şi premierului Ciucă. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt