Americanii se aşteptau la revolte

Americanii se aşteptau la revolte

Un atac asupra democraţiei şi un Donald Trump impulsiv în ceI 4 ani de mandat si confuz la final.. Asta este percepţia în toată lumea după asaltul de la Capitoliu. Era de aşteptat însă, spun specialiştii, mai ales că Donald Trump a spus clar că nu ştie să piardă. În contextul celor întâmplate aseară sunt foarte mulţi cei care se tem pentru viaţa lor în perioada care urmează! Printre ei sunt şi români.

Este mărturia unei românce care s-a stabilit în America în urmă cu 10 ani. Imaginea democraţiei de acolo a făcut-o să ia această decizie. Acum însă spune că nu ar mai face acelaşi lucru.

Asaltul de la Capitoliu va rămâne o pată extrem de mare asupra democraţiei. Românii compară totul cu mineriada din 1990, considerată cea mai sângeroasă din istoria postdecembristă a României.

Americanii erau însă pregătiţi pentru astfel de revolte.

Asaltul, pornit în urma apelului făcut de donald trump, nu ar fi avut nicio consecinţă pentru preşedintele încă în funcţie, iar el ştia deja acest lucru.

Acţiunile lui Trump au fost intens criticate de toată lumea. Există însă şi lideri care îl susţin, cum ar fi preşedintele Braziliei.

Cel mai câştigat a ieşit vicepreşedintele Mike Pence, care a refuzat să îl apere pe Trump. De altfel, reluarea activităţii Congresului a fost considerat totuşi un lucru pozitiv pentru democraţia americană. Capitoliul a mai fost atacat în urmă cu 200 de ani, însă de armata britanică.

Experţii spun că Donald Trump se va linişti şi va încerca să îşi ducă mandatul la bun sfârşit în pace. Cu toate astea, cariera sa politică este compromisă, la fel şi viitorul său în partidul Republican.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt