Ambulanţierul căruia i-a ars casa în incendiu

Ambulanţierul căruia i-a ars casa în incendiu
foto: Pixabay

Marian Porojan este una dintre victimele incendiului de miercuri din Bucureşti. Casa lui a ars în întregime. În timp ce focul distrugea agoniseala familiei Porojan, Marian era la slujbă: salvaţi vieţi. Lucrează la ambulanţă, este asistent. I-a sunat telefonul şi a auzit doar că fiica lui, de 14 ani, şi fiul, de doi ani şi jumătate, sunt acasă, iar cartierul a luat foc.  De Ziua Ambulanţei, zi în care ar fi trebuit să sărbătorească meseria nobilă pe care o practică,  Marian se uită la propria casă şi nu-i vine să creadă prin ce a trecut. Totul s-a făcut scrum.  Copiii, din fericire, au scăpat teferi.

La câteva secunde după ce a aflat că au luat foc casele vecinilor, Marian Porojan s-a uitat pe camerele de supraveghere din casă, să vadă ce fac copiii lui, de care nu putea da la telefon.

Aşa că s-a urcat în maşină şi a zburat - pur şi simplu- la faţa locului. Fetei i-a spus, prin sistemul de interfon digital, să iasă cât mai rapid din casă cu fratele ei de doar doi ani şi să-l aştepte pe stradă.

Pe strada îngustă era un haos de nedescris. Soţia lui, care a reuşit şi ea să ajungă urgent de la serviciu acasă, a suferit un atac de panică, timp în care el încerca să-şi mai ajute vecinii. Într-un final, au scăpat cu toţii cu viaţă din incendiul care a devastat 4 case şi a afectat alte 13. (( poză cu postarea în grafică producţie )) Colegii de pe ambulanţă s-au mobilizat, pe pagina de facebook Ajutaţi Salvarea, pentru a strânge fonduri pentru reconstrucţia casei familiei Porojan.

Acum familia a fost mutată într-un apartament al direcţiei de asistenţă socială a sectorului şi speră ca la un moment dat să se întoarcă la ei acasă.

Toţi locuitorii din intrarea Sectorului sunt devastaţi de urmările incendiului.

Când casele au luat foc, Gabriel s-a trezit şi primul lucru pe care l-a făcut a fost să meargă în vecini, să-i anunţe şi pe ei. A spart uşa casei unei vecine, pe care reuşit să o scoată la aer. După aceea, a mers la copiii lui Marian Porojan.

Gabriel Catană şi-a dat pantalonii jos pentru a-i acoperi faţa băiatului de trei ani, ca să poată să treacă prin flăcările incendiului cu el. Şi acum simte mirosul lemnului ars combinat cu plastic, care încă îl arde în piept când respiră. Se simţeau valuri de căldură care îţi tăiau respiraţia, îşi aduce aminte Gabriel.

I-a lăsat pe cei mici la ambulanţă şi a vrut să se întoarcă în casă, să-şi salveze actele, dar nu l-au lăsat pompierii, care ajunseseră la faţa locului şi încercau să stingă focul. Într-un final, a intrat la el în curte când totul s-a făcut praf.

Din fericire în urma incendiului nu a avut loc niciun deces. Oamenii au primit haine şi mâncare de la biserica din cartier. Acum se gândesc ce vor face în următoarele luni şi unde vor trăi. Unii dintre rezidenţi vor să dea în judecată Primăria Sectorului 3 şi Apa Nova pentru problema hidranţilor din zonă, care nu ar fi funcţionat la momentul intervenţiei pompierilor.

Afla mai multe desprepompiercasa arsaincendiu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt