Trei persoane din secţia de pe secţai de ATI au murit la spitalul din Târgu-Cărbuneşti, după ce alimentarea cu oxigen s-a întrerupt. Doi pacienţi au murit pe loc, iar cel de-al treilea, o femeie de 79 de ani, la Spitalul din Târgu Jiu, acolo unde fusese transferată după incidentul grav. Din cauza numărului mare de pacienţi aflaţi în pericol, s-a
activat Planul Roşu de Intervenţie. În unitatea medicală gorjeană erau 150 de bolnavi Covid, dintre care 90 aveau
nevoie de oxigen. Unii dintre aceştia au fost ventilaţi manual, iar alţii au fost trecuţi pe tuburi de oxigen în ambulanţe. Problema a fost remediată, între timp, de firma de mentenanţă, iar instalaţia de oxigen funcţionează. Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Alimentarea cu oxigen a spitalului din Târgu Cărbuneşti s-a întrerupt în jurul orei 06.30, moment în care doi dintre
pacienţi, o femeie în vârstă de 70 de ani şi alta de 52, au decedat. Prefectul de Gorj susţine, însă, că acestea au murit pentru că erau în stare gravă şi nu din cauza incidentului. Când instalaţia de oxigen a căzut, managerul unităţii medicale avea pregătite câteva butelii de oxigen, nu foarte multe însă, şi a sunat imediat la DSU pentru a primi ajutor. Sau primit peste 60 atât de la DSU, cât şi de la ambulanţa Târgu Jiu. Între timp, pacienţii erau ventilaţi manual sau în ambulanţe.
Managerul spune că stocatorul de oxigen, care s-a oprit, avea 10 ani de când fusese montat şi nu ştie să fi fost
probleme până acum. El nu exclude, totuşi, pierderile de oxigen. Surse medicale susţin că instalaţia funcţiona, dar nu a fost alimentată, dar Ministrul Sănătăţii nu poate să confirme acest lucru.
Spitalul din Târgu Cărbuneşti are doar senzori de fum, nu şi de oxigen, mai spune managerul Constantin Târziu.