Acuzaţii de malpraxis la maternitatea din Buftea

Acuzaţii de malpraxis la maternitatea din Buftea

O tânără de 26 de ani care ar fi trebuit să îşi ţină acum fetiţa în braţe plânge în schimb. Copilul i-a murit în pântec. S-a întâmplat la maternitatea din Buftea. Tânăra mamă povesteşte că deşi avea nevoie de cezariană de urgenţă, pentru că oxigenul nu mai ajungea la placentă, a fost lăsată să aştepte. Medicul curant i-ar fi spus că i s-a terminat programul, aşa că va face operaţia a doua zi. Fetiţa nenăscută nu a mai rezistat. Vă avertizăm, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional!

Pentru tragedie, Andrada şi soţul ei dau vina pe neglijenţa şi nepăsarea medicilor şi asistentelor de la maternitatea din Buftea. Fetiţa pe care tânăra o purta în pântec era sănătoasă, arată toate analizele din timpul sarcinii. La 36 de săptâmâni însă, tânăra mamă a aflat de la medicul curant că există o modifcare la oxigenul care ajunge la placentă.

Problema a persistat, aşa că la 38 de săptămâni a fost chemată pentru cezariană. După ce doctoriţa a plecat, tânăra a simţit că ceva nu este în regulă cu bebeluşul. Aşa că a început să caute pe holuri pe cineva care să o pună la monitor. O asistentă i-a spus să se ducă în pat şi să aştepte. Abia după mai bine de o oră a fost băgată în seamă.

Coşmarul nu s-a sfârşit aici. După moartea fătului, Andradei i s-a spus că trebuie să aştepte până la trei săptămâni, să îl nască natural. Copilul a murit în burtă pe 27 iunie. Deşi au trecut trei luni de atunci, familiei nu a primit nici până acum o explicaţie.

Andrara şi soţul ei au depus plângere penală pentru ucidere din culpă şi au făcut şi o sesizare la Colegiul Medicilor.
În maternitate a început în paralel o anchetă. Medicul care monitoriza sarcina lucrează în maternitate din 2012.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt