A patra zi de război în Ucraina. Lupte pe străzile din Harkov, după ce ruşii au intrat în oraş. Un bloc a fost lovit de o rachetă

A patra zi de război în Ucraina. Lupte pe străzile din Harkov, după ce ruşii au intrat în oraş. Un bloc a fost lovit de o rachetă

Bombardamentele şi atacurile Rusiei în Ucraina au avut ca ţintă zonele marilor oraşe Kiev şi Harkov în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un gazoduct a fost lovit de un atac în al doilea cel mai mare oraş - Harkov precum şi un bloc de locuinţe, o femeie căzând victimă. Potrivit oficialilor locali, ruşii au intrat în oraş duminică dimineaţa iar vehicule militare ruseşti se află pe străzi, unele dintre ele fiind distruse de forţele ucrainene. În capitala Kiev, forţele armate ale Ucrainei spun că sunt în control. Un depozit petrolier de la sud de oraş a luat foc după ce a fost lovit de un atac.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a pledat pentru o dublare a cheltuielilor de apărare în Europa, spunând într-un interviu acordat cotidianului regional francez Ouest-France că se teme de un atac rusesc în Polonia, Finlanda sau ţările baltice.

Într-o lungă postare pe Facebook, ministrul Apărării ucrainean Oleksi Reznikov a lăudat soldaţii, poliţia, personalul medical şi de asemenea civilii care s-au înarmat.

„Uitaţi-vă. Mulţi şi-au înfrânt într-un final frica şi au îndrăznit să înfrunte Kremlinul”, a scris Reznikov.

„Fără această armată şi poporul nostru, Europa nu va fi niciodată în siguranţă. Fără noi, Europa pur şi simplu nu (va exista)”.

 Un oraş din sudul Ucrainei a fost cucerit de Rusia, potrivit presei din stat, citată de BBC. Trupele ruseşti ocupă Noua Kahovka. Este un oraş mic, însă strategic localizat pe râul Nipru, care furnizează canale de apă pentru peninsula Crimeea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt