24 de ucraineni au murit încercând să treacă graniţa spre România pe râul Tisa. Cei mai mulţi bărbaţi care vor să fugă de război traversând frontiera ilegal aleg România şi Moldova

24 de ucraineni au murit încercând să treacă graniţa spre România pe râul Tisa. Cei mai mulţi bărbaţi care vor să fugă de război traversând frontiera ilegal aleg România şi Moldova

În jur de 30 de ucraineni au murit încercând să treacă ilegal graniţele Ucrainei şi să evite lupta în războiul împotriva Rusiei care a început în 2022, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului de frontieră ucrainean pentru agenţia de presă Ukrinform. Dintre aceştia, 24 au murit încercând să ajungă în România prin traversarea râului Tisa, relatează Reuters.

"Unii şi-au pierdut viaţa în timp ce încercau să traverseze un râu de munte sau să traverseze munţii", a declarat Andrii Demcenko, potrivit unei ştiri a Ukrinform, transmisă luni seara. "În total, de când a început invazia la scară largă, aproximativ 30 de persoane au murit încercând să treacă ilegal frontiera", a precizat oficialul.

Cu unele excepţii, bărbaţii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani nu au voie să părăsească ţara, deoarece ar putea fi mobilizaţi pentru a lupta, conform legii marţiale din Ucraina.

Luni, Serviciul Gărzii de Stat a Frontierei a afirmat într-o postare pe reţelele sociale că 24 de bărbaţi au murit în timp ce încercau să treacă râul Tisa, la graniţa Ucrainei cu România.

Demcenko a mai spus că, de la începutul războiului, poliţiştii de frontieră au descoperit aproximativ 450 de grupuri criminale care au încercat să treacă ilegal frontiera.

"Tentativele de trecere ilegală a frontierei au loc în fiecare zi", spune Demcenko. "Cele mai multe dintre aceste încercări au loc în afara punctelor de control de la graniţa cu Moldova şi România. Cel mai mare număr cu documente false este înregistrat la graniţa cu Polonia", a precizat oficialul.

Afla mai multe despreucrainieifugaromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt