Alţi patru poliţişti au intrat în vizorul anchetatorilor în cazul abuzului de la azilul groazei din Mureş

Alţi patru poliţişti au intrat în vizorul anchetatorilor în cazul abuzului de la azilul groazei din Mureş

Patru poliţişti din Mureş sunt luaţi în vizor de anchetatori în cazul azilului groazei din Bărdeşti. Cu toţii ar fi fost complici la calvarul din căminul în care mai mulţi pacienţi erau ţinuţi în condiţii mizerabile, într-un subsol. Până acum, un poliţist a ajuns deja în arest, iar acolo sunt şi administratorul centrului şi patronul.

Ororile de la azilul din Bărdeşti s-au făcut, se pare, sub oblăduirea politiştilor sectiei din localitatea Band. Unul dintre ei, fiul celei care administra azilul, este deja in arestul IPJ Mures. Alţi colegi ai acestuia au fost luaţi în colimator de anchetatori pentru tăinuirea lucrurilor cumplite care s-au întâmplat la Bărdeşti.

Surse din anchetă, dar şi primarul spun ca cei patru sunt tineri si nu au ajuns de multa vreme la sectia de politie din Band. Edilul crede că ei ar fi profitat de statutul lor de oameni ai legii când s-au implicat în cazul azilului groazei de la Bărdeşti.

Cei 4 poliţisti merg in continuare la serviciu pana la terminarea cercetarii disciplinare. În cazul in care se va dovedi ca au fost implicati in ororile de la azil, vor fi suspendati şi vor suporta rigorile legii.

Pana acum, în cazul de la Bărdeşti, au ajuns după gratii administratora azilului, fiul ei politist şi patronul. Acesta din urmă a înselat, în trecut, penitenciarul la care lucra, conform ziarului Libertatea. Conform aceleiaşi publicaţii ar fi decontat de la institutie, intre 2014 si 2015, peste 13 mii de lei bani de chirie, desi avea un apartament in Tg Mures, aproape de locul de muncă.

Între timp, un alt centru rezidenţial din Bucureşti în care locuiau 17 beneficiari are acum lacătul pe uşă. Nu avea licenţă de funcţionare, iar la control s-au găsit diferite nereguli.

Afla mai multe despreazilabuzbatranipolitistiancheta
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt