U-BT îşi face echipă de Euroligă. A transferat un baschetbalist care în urmă cu doar câteva luni evolua în NBA. Este a treia mutare spectaculoasă a verii

U-BT îşi face echipă de Euroligă. A transferat un baschetbalist care în urmă cu doar câteva luni evolua în NBA. Este a treia mutare spectaculoasă a verii

 

Mutare spectaculoasă reuşită de U-BT Cluj. Campioana României l-a transferat pe Zavier Simpson, un baschetbalist american de 27 de ani.

În urmă cu doar câteva luni, Simpson evolua în NBA pentru Memphis Grizzlies. În şapte partide bifate în stagiunea precedentă, point guard-ul a avut medii de 6 puncte, 3.6 pase decisive şi 2.9 recuperări în 23.1 minute pe meci.

Pe lângă aventura din finalul sezonului trecut, Simpson a mai evoluat în patru meciuri pentru Oklahoma City Thunder, în urmă cu doi ani.

De-a lungul carierei, americanul s-a făcut remarcat în G-League şi în NBA Summer League, unde a avut prestaţii foarte bune.

”U”-BT a mai transferat alţi doi american

Simpson este al treilea transfer important reuşit de U-BT în această vară după Zach Hankins şi Kevin Hervey.

Zach Hankins a câştigat cu Hapoel Ierusalim de două ori Cupa Israelului, în dauna galonatei Maccabi Tel Aviv. Totodată, a fost desemnat MVP al campionatului israelian în 2023.

Zach a impresionat în Champions League, fiind ales în 2023 în echipa ideală a competiţiei.

De asemenea, în stagiunea precedentă a bifat medii de 12.5 puncte, 8.3 recuperări şi 1.5 pase decisive.

De cealaltă parte, Kevin Hervey a prins 10 meciuri în NBA la Oklahoma City Thunder, cu ocazia stagiunii 2019-2020. Ulterior, a semnat cu Lokomotiv Kuban, evoluând în Liga VTB şi EuroCup.

În sezonul 2021-2022, Kevin a îmbrăcat maioul celor de la Virtus Bologna, reuşind să câştige EuroCup. De altfel, Hervey a totalizat 31 de meciuri în EuroCup, dintre care 17 ca titular. Anterior, americanul a cucerit în 2021 SuperCupa Italiei cu Virtus şi a terminat sezonul regulat pe primul loc. În cele din urmă, Virtus a pierdut finala cu 4-2 la general în faţa celor de la Olimpia Milano.

În stagiunea precedentă, Hervey a jucat la Pallacanestro Reggiana (Italia), respectiv Hapoel Holon (Israel). Alături de israelieni, baschetbalistul de peste ocean a prins 3 partide în Basketball Champions League, remarcându-se cu statistici de 13.0 puncte, 7.3 recuperări şi 2.3 pase decisive. În campionatul israelian, Kevin a strâns 16 partide, cu medii de 12.9 puncte, 4.9 recuperări şi 1.4 assist-uri, respectiv 1.4 intercepţii.

 

Afla mai multe desprezavier simson
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt