Strategia FRF după plecarea lui Edi Iordănescu. Răzvan Burleanu: Ne dorim un antrenor român

Strategia FRF după plecarea lui Edi Iordănescu. Răzvan Burleanu: Ne dorim un antrenor român

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că viitorul selecţioner trebuie să fie român şi că federaţia nu ar fi de acord ca acesta să antreneze şi o echipă de club.

”Nu vom accepta ca un antrenor să antreneze şi la echipa de club, la fel cum nu vom accepta niciodată să plătim sume de bani pentru ca antrenorul respectiv să iasă dintr-un anumit contract, mai ales atunci când este vorba de un club din România şi mai ales atunci când vorbim şi de o sumă foarte mare. Ne dorim să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil, care totodată să aibă această misiune să aducă actualul lot la potenţialul maxim, care ce înseamnă noi limite, ca ampinatul mondial de 2026.

Suntem totodată sub presiunea faptului că peste 3 săptămâni avem un termen limită în care trebuie să convocăm jucătorii din străinătate, astfel încât în acest orizont de timp va trebui să luăm această această decizie, dar obiectivul nostru este ca această decizie să se întâmple cât mai repede posibil. De ce? Fiindcă pur şi simplu avem nevoie şi de o perioadă de tranziţie.

Va trebui să organizăm aceste întâlniri între Edi Iodănescu şi noul selecţioner. Aşa cum s-a întâmplat şi în trecut, întotdeauna tranziţia s-a făcut foarte bine şi de la Cosmin Contra la Mirel Rădoi, iar Edi Iordănescu a confirmat acelaşi disponibilitate.

În momentul de faţă, ne dorim un antrenor român”, a spus Burleanu, potrivit news.ro.

Şeful federaţiei a vorbit şi despre faptul că în 2022, înaintea lui Edi Iordănescu, mai mulţi antrenori au refuzat naţionala.

Afla mai multe despreburleanufrfnationalaromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt