Federaţia Română de Fotbal a marcat 100 de ani de la primul meci al naţionalei României cu o expoziţie cu fotografii AGERPRES

Federaţia Română de Fotbal a marcat 100 de ani de la primul meci al naţionalei României cu o expoziţie cu fotografii AGERPRES

Federaţia Română de Fotbal a marcat împlinirea a 100 de ani de la primul meci al echipei naţionale a României cu o expoziţie cu fotografii istorice alb-negru AGERPRES vernisată, miercuri, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Casa Fotbalului.

Aproximativ 50 de invitaţi, printre care s-au aflat ministrul Sportului, Eduard Novak, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, preşedintele clubului FCSB, Valeriu Argăseală sau fostul fotbalist Miodrag Belodedici, au putut vedea imagini de la meciurile primei reprezentative de-a lungul istoriei sale.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat în cadrul evenimentului că naţionala de fotbal a arătat lumii întregi în cei 100 de ani valoarea şi talentul poporului român.

"Chiar dacă nu sunt din fotbal, am trăit cu acest sport în tinereţe şi într-adevăr, el transmite foarte multă emoţie. Cred că aceşti 100 de ani de la primul meci al echipei naţionale de fotbal au fost 100 de ani foarte buni în care am arătat lumii întregi cât de valoroşi suntem. După aceşti primi 100 de ani putem să tragem linie, să formulăm nişte concluzii pentru ca următorii 100 să fie mult mai buni. Avem azi toate cunoştinţele, tehnologia şi pasiunea. Vedem că fotbalul se dezvoltă, chiar dacă zilele acestea echipa naţională traversează o perioadă mai grea. Dar eu am încredere în acest sport şi în conducerea lui că vor urma nişte ani foarte buni", a spus el.

Novak a menţionat că echipa naţională şi jucătorii săi au nevoie mai mult ca niciodată de sprijin după cele două înfrângeri cu Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina din debutul noii ediţii a Ligii Naţiunilor: "Băieţii de la naţională chiar acum au cea mai mare nevoie de sprijin. Ştiu că de cele mai multe ori îţi cunoşti prietenii doar în situaţii grele, atunci vezi cine îţi e alături şi cine se dă la o parte. Aşa că eu cred că jucătorii acum au cea mai mare nevoie de sprijin. Trebuie să avem încredere că va fi bine, doresc naţionalei încă 100 de ani cu multe succese".

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt