Echipa naţională a României va disputa un meci amical cu Irlanda de Nord în luna martie

Echipa naţională a României va disputa un meci amical cu Irlanda de Nord în luna martie

Reprezentativa României va disputa un meci de pregătire cu Irlanda de Nord în luna martie, anul viitor, anunţă frf.ro.

Tricolorii au început pregătirea pentru EURO 2024. Astfel, în luna martie, selecţionata României va disputa două jocuri. Primul va avea loc vineri, 22 martie, pe Arena Naţională, în compania reprezentativei Irlandei de Nord. Ora de start a partidei va fi stabilită ulterior.
Până acum cele două selecţionate s-au întâlnit de 8 ori. România s-a impus de două ori, trei partide s-au terminat la egalitate, iar nord-irlandezii au câştigat în trei rânduri. Ultima oară, cele două formaţii s-au aflat faţă în faţă în toamna lui 2020, în Liga Naţiunilor, ambele partide încheindu-se la egalitate, 1-1, atât la Bucureşti, cât şi la Belfast.
Al doilea joc de pregătire, în diasporă
Pentru cel de-al doilea joc din luna martie, care va avea loc pe 26 martie, se caută o soluţie pentru a se disputa un meci într-o ţară în care diaspora românească este bine reprezentată. Se doreşte acest lucru din dorinţa de a aduce Echipa Naţională aproape de suporterii din străinătate ca o recunoştinţă pentru susţinerea oferită de aceştia în meciurile din preliminariile pentru EURO 2024. Tratativele sunt avansate, iar anunţul oficial va fi făcut în zilele următoare.
Când şi unde joacă România la EURO
17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00).

Afla mai multe despreromaniairlanda de nordamical
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt