Cel mai rapid maratonist român a rămas fără indemnizaţie

Cel mai rapid maratonist român a rămas fără indemnizaţie

Situaţie dramatică a unui sportiv de top al României. Cel mai rapid maratonist, Alexandru Corneschi, susţine că nu şi-a mai primit de două luni indemnizaţia de la club, în valoare de 1500 de lei. Adică un salariu minim pe economie, după cum precizează chiar el. Asta în condiţiile în care activitatea sa presupune cheltuieli mari: numai o pereche de pantofi de alergare costă 800 de lei. ,,Multumesc, Ministerul Sportului! O să îngropaţi de tot atletismul românesc!" a mai spus atletul.

Invitat la FOCUS, Alexandru Corneschi a declarat că ,,a fost prima dată în 16 ani când am plâns. Am răbufnit de supărare şi de nervi pentru că e foarte multă muncă în spate. Oameni poate nu realizează toată munca până în ziua startului unei competiţii. (...) Eu am făcut două curse de maraton în două săptămâni. Am făcut asta pentru premiul de la maraton, recunosc asta, am făcut pentru recunoaştere şi pentru acei bani. (...) Clubul sau ministerul s-a gândit să nu mă plătească în această lună. Şi în luna august a fost aceeaşi situaţie."

Cel mai rapid maratonist al României a mai spus că ,,trăiesc în sistemul ăsta, îl cunosc de 16 ani şi mi-am dat seama că nu pot trăi din sportul de performanţă şi am reuşit să fac în aşa fel încât să mă pot întreţine şi din alte surse de venit. Sunt antrenor de atletism, dar atletismul de performanţă este pe planul doi. Dar atât timp cât merit un leu ar fi păcat să mi-l iei pentru că nu mai am motivaţie să muncesc în continuare."

Alexandru Corneschi a mai spus că nu este singurul în această situaţie şi ,,că nu este vorba doar de atletism, este vorba de tot sportul românesc. Eu am vorbit din punctul de vedere al unui atlet, pentru că ştiu foarte bine situaţia şi situaţia este asemănătore la nivel naţional."

foto: facebook.com/corneschi.alexandru

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt