Timişoara, campioană la vaccinarea anti-covid

Timişoara, campioană la vaccinarea anti-covid

Peste două zile, România trece la următorul nivel al campaniei de vaccinare. Etapa a doua, în care vor fi
vaccinate mai multe categorii de persoane, va curge în paralel cu prima, cea în care se imunizează cadrele
medicale. Până acum, peste 150 de mii de angajaţi ai unităţilor medicale de stat şi private au primit prima doză de vaccin. Numărul celor care au ales să se vaccineze diferă însă. Dacă la Spitalul Victor Babeş din Timişoara peste 95 la sută dintre angajaţi au ales să se imunizeze, la Brasov, au fost convinşi să accepte vaccinarea aproape 50 la sută.

''Lucraţi în terapie. Dumneavoastră ştiţi foarte bine ce înseamnă vaccinarea şi ce înseamnă protocoloul de
vaccinare. O să vă spun în două cuvinte. O să fie o înţepătură scurtă. Dacă simţiţi ceva în timpul injecţiei
spuneti.''
Aşa a început, pe 27 decembrie, prima etapă a vaccinării la Spitalul Victor Babeş Timişoara. În doar două zile, câteva sute dintre angajaţii unităţii sanitare au fost imunizaţi. Procentul a ajuns acum, cu câteva zile înaintea administrării celei de-a doua doze, la peste 95 la sută.

Medicii timişoreni spun că există două soluţii pentru a trece de această perioadă. Fie prin imunizare prin vaccinare, fie printr-o imunizare de turmă, care însă va duce la o creştere accentuată a numărului de cazuri de Covid -19 şi implicit la mult mai multe decese.

La Braşov, per total, rata în ceea ce priveşte vaccinarea în rândul personalului medical este medie. Totuşi a existat o reticenţă în ceea ce priveşte personalul auxiliar.

Procentul celor care au acceptat vaccinarea în prima fază diferă, însă de la judeţ la judeţ.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt