SUA: Cea mai mare campanie de vaccinare

SUA: Cea mai mare campanie de vaccinare

Ţările din vestul Europei se pregătesc de vaccinarea populaţie împotriva Covid-19 în condiţiile în care Italia a redevenit ţara cu cele mai multe decese din Europa. Suedia este într-o situaţie dificilă şi a cerut sprijinul armatei şi chiar al vecinei, Norvegia. Omul de afaceri Bill Gates atrage atenţia că dacă lumea nu va respecta măsurile de distanţare socială şi guvernele nu vor accelera campania de vaccinare, lumea
îşi va reveni la normal abia în 2022.

Cea mai mare campanie de vaccinare din istoria Statelor Unite este în plină desfăşurare. Primele persoane care vor fi vaccinate în New Jersey vor fi cadrele medicale. Camioanele au început deja să distribuie cele aproape 200.000 de doze de vaccin .Pe fondul acestui efort uriaş, omul de afaceri Bill Gates se arată pesimist şi este de părere că omenirea îşi va reveni la normal abia în 2022, iar primele state care vor trece
peste pandemie vor fi cele bogate.

Suedia este depăsită de situaţie. Guvernul de la Stockholm, care în primăvară nu a aplicat măsurile de distanţare socială la fel ca restul statelor europene, se vede acum într-o situaţie dificilă din cauza exploziei numărului de cazuri de Covid-19 autorităţile au cerut sprijinul armatei.

Italia a devenit duminică prima ţară europeană ca număr de victime din cauza Covid-19, depăşind Marea Britanie. Cu toate acestea, sute de oameni au profitat de weekend şi s-au înghesuit în magazine şi pe străzi, în căutarea unor cadouri de Crăciun, ignorînd distanţarea socială. Guvernul de la Roma urmează să decidă noi zone de carantină pentru perioada sărbătorilor de iarnă. De exemplu, locuitorii din oraşele cu 5.000 de persoane ar putea fi obligaţi să nu depăşească o rază de 30 de kilometri în afara localităţii lor.

Italia a avut duminică aproape 18.000 de noi cazuri şi 484 de decese, fiind pe o pantă ascendentă.

În Barcelona a avut loc un experiment sub formă de concert. Cinci sute de participanţi au făcut teste Covid-19 rapide, pentru a verifica eficienţa acestora. Spaniolii au spus că au acceptat să participe la acest experiment pentru a nu fi obligaţi să menţină distanţarea socială la concerte.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt