Speranţe pentru un vaccin anticancer pe baza tehnologiei ARN mesager: imunitatea naturală este „antrenată” să lupte cu boala

Speranţe pentru un vaccin anticancer pe baza tehnologiei ARN mesager: imunitatea naturală este „antrenată” să lupte cu boala

Se pun mari speranţe în realizarea unui vaccin împotriva cancerului care foloseşte tehnologia ARN mesager, cea care a dat şi cele mai eficiente vaccinuri împotriva COVID. Vaccinul anticancer este acum în faza a doua a testelor clinice, faza testării pe oameni, care vine după rezultatele încurajatoare ale primei faze. Deja unui prim pacient i s-a inoculat doza.

Vaccinul este dezvoltat chiar de compania BioNTech, cea care, împreună cu Pfizer, a dezvoltat vaccinul anti-COVID cel mai folosit în România.

„Speranţa există şi trebuie spus că aceste vaccinuri împotriva COVID-19 au fost dezvoltate pornind tocmai de la cercetări care se făceau pentru acest vaccin împotriva cancerului. Cercetările erau setate pe această direcţie, dar apărând această criză a COVID-19, ea a dus la dezvoltarea acestor vaccinuri care ne-au folosit tuturor şi, în plus, aceste vaccinuri împotriva COVID au adus o validare pentru tehnologia respectivă (ARN mesager), ceea ce va duce la o injecţie de capital şi la o dezvoltare mai uşoară a vaccinului împotriva cancerului, care, iată, a intrat în faza a doua”, a comentat, la Digi24, dr. Bogdan Tănase, chirug oncolog.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt