Spania, rată de vaccinare de 90%

Spania, rată de vaccinare de 90%

Italia şi Spania sunt două dintre ţările puternic afectate de pandemie anul trecut. Acum însă gradul mare de vaccinare a făcut ca mult mai puţini oameni să aibă nevoie de spitalizare. Totodată, autorităţile din Italia şi Spania nu s-au ferit deloc să aplice măsuri dure. Care dau roade.

Cu o rată de vaccinare de 90 de procente , Spania începe să se facă bine. Iar acest lucru se vede cel mai clar la Terapie Intensivă. La spitalul din Castellon, de exemplu, doar cinci pacienţi depind de aparate pentru a respira.

Trendul se menţine descendent la Terapie Intensivă de două luni.

Spania închide acum şi spitalele de campanie.

În ultima perioadă, campania de comunicare i-a ţintit pe cei nehotărâţi în privinţa vaccinării. Printre ei, şi români.

Chiar dacă sunt vaccinaţi cu schemă completă, spaniolii nu renunţă la precauţie.

Şi Italia, cea mai afectată ţară din Europa în primul val, revine uşor, uşor la normalitate. Roma este din nou plină de turişti. Iar spitalele tot mai goale, datorită formelor uşoare de boală

Ca să evite sufocarea sistemului sanitar şi vieţile pierdute, autorităţile italiene nu s-au ferit să aplice măsuri dintre cele mai dure. Cu orice risc electoral

Certificatul verde este obligatoriu şi la intrarea în restaurante şi magazine, precum şi la obiectivele turistice. Datorită numărului mare de vaccinaţi, Italia a renunţat însă la obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt