Record absolut : 34.255 de infectări

Record absolut : 34.255 de infectări

Record absolut de infectări de la debutul pandemiei în ţara noastră! 34.255 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Iar spitalele devin focare de infecţie. Datele Ministerului Sănătăţii arată că în acest moment sunt 131 de focare în unităţile medicale. Sunt pacienti şi medici, deopotrivă. La Spitalul Witting din Bucureşti , de exemplu, nu se mai fac internări la chirurgie generală şi medicină internă. Focare de COVID sunt şi în alte opt spitale din Capitală, printre care si Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu.

34.255. Este numărul cazurilor de infectare înregistrate în doar 24 de ore. Nicicând România nu s-a mai confruntat cu un număr atât de mare de infectări.

Şi numărul deceselor e în creştere. Într-o singură zi, 94 de oameni au pierdut lupta cu virusul. Cea mai tânără victimă: o fetiţă de trei luni, din judeţul Botoşani, care suferea şi de alte afecţiuni.

La Terapie Intensivă sunt acum 692 de pacienţi. 585 dintre ei nu au făcut vaccinul.

În contextul numărului mare de îmbolnăviri, în fiecare zi apar focare noi.

Sunt 131 de focare în spitale şi alte unităţi din sectorul sanitar (ex. servicii de ambulanţă, centre de dializă, direcţii de sănătate publică), cu 1.448 de cazuri în rându personalului medical şi pacienţilor, arată datele transmite de Ministerul Sănătăţii

În ultimele zile, la Spitalul CF Witting din Bucureşti au fost descoperite 22 de cazuri de infectare. Virusul sars cov 2 a afectat atât medici, asistente, infirmiere, cât şi pacienţi. Activitatea din secţii importante este afectată.

Testările continuă, atât în rândul personalului medical, cât şi în rândul pacienţilor care au stat în acelaşi salon cu cei infectaţi. Pacienţii negativi a căror stare de sănătate o permite vor fi externaţi. Cei rămaşi vor fi distribuiţi singuri în saloane. Iar cei cu covid vor fi grupaţi în saloane speciale.

Focare de COVID sunt şi în alte opt spitale din Capitală. Printre acestea se numără Spitalul pentru Copii Grigore
Alexandrescu, Elias şi Fundeni. Şi la Spitalul Colentina 20 de cadre medicale sunt infectate, iar alte şapte se află în
carantină pentru că sunt contacţi direcţi.

Şi în Iaşi şase spitale au devenit focare covid. Cel mai mare număr din ultimele opt luni.

Estimările arată că jumătate din populaţia planetei va trece prin infecţia cu sars cov 2.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă crede că în curând se va renunţa la
majoritatea restricţiilor. Atunci fiecare va trebui să fie responsabil pentru sănătatea lui.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt