Proteste de amploare în lume

Proteste de amploare în lume

Este al 17-lea weekend de proteste la adresa certificatului verde şi a vaccinăriii obligatorii în Europa, SUA şi Australia! După mai bine de 4 luni, zecii de mii de oameni cer acelaşi lucru, libertate şi nu par să se oprească prea curând. Mai mult, protestele iau amploare în toată lumea. Doar în Franţa aproape 30.000 de oameni au ieşit în stradă. La fel au făcut şi italienii, britanicii şi australienii. În America însă, ordinul referitor la vaccinarea obligatorie a angajaţilor a fost suspendat în instanţă. Şi Tribunalul European a suspendat temporar aplicarea certificatului verde pentru intrarea în Parlamentul European.

După ce premierul Italiei a luat una dintre cele mai dure măsuri anti-covid din lume, mai exact impunerea prezentării certificatului verde la toate locurile de muncă, zeci de mii de italieni din mai multe oraşe precum Milano, Genova, Trieste sau Rimini au ieşit în stradă. De mai bine de o lună, protestele, la fel ca şi ciocnirile violente cu forţele de ordine din timpul acestora sunt aproape la ordinea zilei.

În Franţa, weekendurile au devenit sinonime cu protestele. Cele mai mai oraşe din ţară au fost din nou, pline de oameni.

Englezii au ieşit în faţa Parlamentului unde au aruncat cu artificii în forţele de ordine şi au purtat celebrele măşi în alb şi negru.

Pe străzile din Elveţia s-a auzit un singur cuvânt -”libertate”, care a fost strigat de 5.000 de oameni.

Sute de oameni au ieşit pe stradă şi în cele mai mari oraşe ale Australiei. Printre mulţimea de protestatari s-au aflat şi zeci de angajaţi din domeniul sanitar.

În tot acest timp, Tribunalul European a suspendat decizia referitoare la obligtivitatea prezentării certificatului verde la intrarea în Parlamentul European. Asta după ce zeci de europarlamentari au semnat o scrisoare adresată
preşedintelui Parlamentului prin care i-au cerut acestuia revocarea acestei măsuri abuzive. Decizia este una temporară şi se poate reveni oricând la impunerea certificatului.

În SUA, după ce mai multe state conduse de republicani au depus plângeri referitoare la obligativitatea vaccinării, o Curte de Apel federală a decis suspendarea ordinului prin care personalul companiilor cu cel puţin 100 de angajaţi trebuie să fie vaccinat sau testat săptămânal.

Tot în SUA, primarul New York-ului a spus că va oferi 100 de dolari tuturor copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani dacă se vaccinează. Banii sunt pentru dulciuri de Crăciun, spune primarul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt