După ce săptămâna trecută populaţia a fost instruită pentru o pană de curent de 72 de ore, acum a venit rândul instituţiilor. Raed Arafat a solicitat prefecturilor să controleze toate instituţiile, mai ales spitalele si sa vadă cât sunt de pregătite de o situaţie extremă. Potrivit legii, unităţile sanitare ar trebui să fie dotate cu generatoare şi rezervoare de apă.
„Spitalele ne interesează în primul rând pentru că acolo e impactul, dacă spitalul nu e pregătit, dacă generatorul nu merge, (impactul) este imediat pe pacienţii din spital”, a anunţat seful DSU.
O echipă FOCUS a ajuns la spitalul Marie Curie din Bucureşti ca să vedă cât de pregătit este pentru un black out prelungit pe câteva zile.
După mai multe probleme în trecut, spitalul este acum independent şi în ceea ce priveşte furnizarea căldurii.
Unitatea medicală este dotată şi cu rezervoare de stocare a apei menajere. Practic spitalul Marie Curie este pregătit să asigure un act medical de calitate şi în condiţiile unei pene de curent.
Autorităţile le recomandă românilor să fie pregatitri pentru orice situaţie extrem de tip blackout sau cutremur. Cu totii ar trebuie să avem minim o lanternă sau orice sistem de iluminat, mâncare neperisabilă, minimum 2 litri de apă pe zi, medicamente şi bani în numerar.